Azt a kérdést, hogy „milyen hosszú szőnyeget válasszunk” a bejárathoz, akkor tudjuk megválaszolni, ha a logózott szennyfogó szőnyeg tisztító hatását ismerjük.

A bejárati szőnyegek tisztító hatása többek között attól függ, hogy hány lépést tesznek meg az emberek a szőnyegen.

Alaptézis:

Az emberek 70%-a nem töröl lábat. Ezért lettek kifejlesztve ezek a csúcsminőségű szennyfogó szőnyegek. Ahhoz, hogy teljesen tiszta legyen a cipő talpa, legalább 20 másodpercig kellene lábat erőteljesen törölni, de erre nem kérhetjük meg a vendégeinket. Ezért az üzlettulajdonosnak kell biztosítani a megfelelő hosszúságú szőnyeget, amit nem tud megkerülni a vendég és így a szőnyeg aktív szálszerkezete ledörzsöli a koszt a cipő talpáról.

Egy kis ismertető arról, hogy milyen hosszú szőnyeget válasszunk:

Általános szabályként, minél hosszabb a tisztító zóna, annál hatékonyabb a lábtörlés minősége. 100% -os szennyeződés leszedés érdekében kb. 7 – 8 méter hosszúságú szőnyeget kell választani. De tudjuk erre legtöbbször nincs lehetőség, ezért általában egy átlagos felnőtt 4 lépésének megtétele (kb. 2,40 méter hosszú) esetén a méret megfelelő, hogy a szennyeződés 30-50 %-át leszedje a szőnyeg és elraktározza a szálai közé. A szélessége általában az ajtó szélessége szokott lenni, de minimum 80 cm legyen.

Válasszon nagyforgalmú bejáratokhoz kifejlesztett szőnyegeink közül!